Julkaisemme blogia kyläläisille, joten palaute on tärkeää

28.11.2023

Palaute kyläblogiimme on paljolti tietoa sivuilla kävijöiden määristä. Erityisesti linkitys Facebookin Ryttylä-ryhmään antaa kuvan blogikirjoitusten suosiosta.

Blogimme näyttää tavoittavan lukijoita ainakin silloin, kun kerromme onnistuneista tapahtumista ja hankkeista. Mitä tuon valossa voisi päätellä siitä, että tähän asti suosituin blogikirjoituksistamme kertoi ravintola Vanhasta Trokarista omistajahaastatteluineen? Tämä Marjukka Niiniojan kirjoitus nimittäin tavoitti Facebookissa 3000 lukijaa.

Loppuvuoden lukemistossa on ollut myös tarinaa Ryttylän lasisuvuista, pakettijakelun ongelmista, uimahallista tai ei, kylän arjesta sata vuotta sitten, kyläilloista ja vieraslajien kitkemisestä.

Näillä heinä-marraskuussa yli 1000 lukijaa

- Vanhan Trokarin matka Ryttylän kyläbaarista maailmanmatkaajien  piilotetuksi helmeksi  (3000 lukijaa), kirjoitti Marjukka Niinioja

- Ryttylän lasisukujen historiaa (1900 lukijaa), kirjoitti Ritva Lantz

- Saavatko ryttyläläiset lahjapaketteja tänä vuonna kotikylään asti? (1500), kirjoitti Marjukka Niinioja

-Ryttylässä voi uida, tuleepa Hausjärvelle uimahalli tai ei (1500 lukijaa), kirjoitti Eeva-Liisa Niinioja

-Ryttylän arkea sata vuotta sitten – sanomalehdet kertovat (1400 lukijaa), kirjoitti Ritva Lantz

-Ryttylän kyläillat marraskuussa 2023 (1300 lukijaa), Ryttylän kyläyhdistys ry:n hallitus

-Jättipalsamin kitkeminen talkoilla olisi kuulemma helppoa (1300 lukijaa), kirjoitti Eeva-Liisa Niinioja

Pahnanpohjimmaisena kirjoitukseni Miksi meidän on tarpeen estää vieraslajien leviäminen? Se tavoitti vain 445 lukijaa varmaan siksi, että otsikko kuulosti työltä ja tylsältä.

Internet -hauissa Ryttylä näkyy ympäri maailman

Vanhan Trokarin matkasta kertova blogi on Googlellakin reippaasti kärjessä. Kakkossijalla on sielläkin Ryttylän lasisukujen historia. Kolmantena on Ryttylän arki sata vuotta sitten.

Ryttylän vanha huonekalutehdas -blogi on noussut taas esiin tilastoissa, kun se julkaistiin Ryttylä-päivän edellä uudelleen. Päiväähän vietettiin Katukarkeloiden merkeissä vanhan huonekalutehtaan pihassa.

Google tarjosi vielä yllätyksen. Blogimme on tavoittanut lukijoita entistä useammassa maassa: Yhdysvalloissa 68, Ruotsissa 32, Irlannissa 15, Sveitsissä 5, Nigeriassa 5 ja Kiinassa 3… 

***

Hyvä lukija!  

Kerro, mistä aiheesta sinä haluaisit itse kirjoittaa blogiimme tai toivoisit muiden kirjoittavan.

Yhteystiedot https://www.ryttyla.net/yhdistys


Eeva-Liisa Niinioja

Kyläbloggaaja