Kyläyhdistys tarjosi kirjastossa kävijöille joulukahvit kuun ensimmäisenä maanantaina, nimikkotunnillaan, joita tänä syksynä järjestettiin kolmasti. Lokakuussa tarjottiin opastusta verkkopalveluihin, opastajana Jan Huopainen, joka jatkoi parittomina viikkoina tätä palvelua. Marraskuussa perehdyttiin ystäväpalveluun, opastajana oli Riihimäen Punaisen Ristin ystävätoiminnasta vastaava Eeva Liisa Hellsten.

Joulukahveilla oli mukava päättää kyläyhdistyksen osalta tämä mielenkiintoinen vuosi, jolloin Ryttylään on perustettu kaksi uutta yhdistystä, kyläyhdistys ja kirjastoyhdistys.

Kyläkirjasto oli ja on todella oikein sopiva kahvittelupaikka. Kävijöitä tuli hiljalleen nauttimaan Ojasen Päivin keittämää kahvin ja hänen tyttärensä leipomia joulutorttuja. Siinä kahvin ääressä oli mukava vaihtaa kuulumisia ja sen jälkeen kaikessa rauhassa kierrellä katsomassa kirjoja ja jouluista postikorttinäyttelyä.

Kauden päätteeksi minulla oli ilo olla vielä kyläkirjaston pikkujouluissa, jonne oli kutsuttu kesällä kirjastoa pystyttäneitä ja syyskauden aikana kirjastopäivystäjinä olleita. Kyllä siinä juttu luisti ja varsinkin vanhemman väen kesken tietenkin muisteltiin kylän asioita menneiltäkin vuosilta ja vuosikymmeniltä.

Joulukahveilla kyläkirjasto täytti taas yhtä tärkeätä tarkoitustaan, oli kyläläisten yhteisenä olohuoneena.

Eeva-Liisa Niinioja