Liikkuva terveyspalvelutiimi käväisi Ryttylässäkin

8.3.2022

Aamupostissa oli taannoin mieluisa juttu: Riihimäen seudun terveyskeskuksen rokotustiimi tekisi kierroksen Lopen ja Hausjärven kylillä 1.–4.3.2022.

Tiimin alla olisi yksityiseltä vuokrattu matkailuauto ja jääkaapissa Modernan ja Pfizerin rokotetta. Lapsille pidettäisiin mukana lasten Comirnatya.

– Rokotteet eivät tule loppumaan kesken, vakuutti sairaanhoitaja Minna Belik Aamupostin ennakkojutussa, jota tässä lainailen.

Hausjärvellä auto kävi 2.3. Ryttylässä, Turkhaudalla ja Haminankylässä. 3.3. taas Ryttylässä, mutta myös Kirkonkylässä ja Hikiällä.

Suorat yhteydet kunniaan

Minut pysäytti Aamupostin jutussa tieto, että ehdotus autokiertueesta tuli palautteena asiakkaalta. Olin ensin ihmeissäni, miten niin ja vasta nyt. Eikö näitä liikkuvia palveluita ole ehdotettu ties kuinka kauan!

Sitten minulla sytytti. Olemme liikkuvia palveluita Ryttyläänkin kyllä ehdottaneet ja toivoneet mediassa, mutta emme suoraan Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymälle.

Ryttylän kyläyhdistyksessä toivottavasti tarkistammekin toimintatapaamme. Emme onnistuneet estämään Ryttylän terveysaseman lakkauttamista, vaikka vetosimme terveyskeskuksen kuntayhtymään. Se ei kuitenkaan tarkoita, että suoria yhteyksiä ei kannattaisi enää käyttää.

Facebookin Ryttylä-ryhmä ja kyläyhdistyksen oma www.ryttyla.net blogeineen ovat hyviä kanavia. Mutta ne eivät korvaa virallista vaikuttamista päättäjiin. Sähköpostia kannattaa heille aina lähettää.

TEKSTI

Eeva-Liisa Niinioja, viestintävastaava, Ryttylän kyläyhdistys ry

KUVA

Koronarokotustiimi Ryttylässä K-Market Saarisen pihalla. Matkailuautossa palveli Riihimäen seudun terveyskeskuksen tiimi. Kuva: Eeva-Liisa Niinioja

LÄHDE

Pia Lyy: Jääkaappi täyteen koronarokotteita ja tien päälle hep! – Sairaanhoitajat kiertävät matkailuautolla Hausjärven ja Lopen kyliä, Aamuposti 23.2.2022