Löydätkö viime vuosilta iloisia yllätyksiä Ryttylän kylälle?

8.9.2020

Kylätalossa palvelee neuvola, apteekki, hieroja,kampaaja. kosmetologi, sairaanhoitaja....

Listasin, mitä viime vuosina on Ryttylään saatu tai mitä on säilynyt, vaikka tapana on listata, mitä täältä on viety. Montako ilonaihetta sinä löydät?

Viisi ilonaihetta, joihin liittyy yllätys:

  • Neuvola säilyy
  • Kylätalossa on yrittäjiä
  • Kakslammin luonnonsuojelualue
  • Kyläkirjasto syntyi
  • Koulu rakentuu


Kun palvelun säilymisestä on kylässä kannettu huolta, ongelmiin onkin löytynyt uusia luovia ratkaisuja. Niiden kaikkien synnystä ei ole tarkkaa tietoa. Ei tiedä, ketä kiittäisi. Ongelma sekin! Ryttylän kyläkirjaston synnystä on kyllä ilahduttavan tarkka kuvaus kirjassa Rakastan kirjastoaTarinoita lukijoilta, kertojana Ulla Ollila-Perälä.

Mitä saattaa olla tulossa?

Muutakin on toki jo tehty.  Esimerkiksi Punkanjoen kunnostamista on pitkään suunniteltu. Kunnostustyö ei vaan ole alkanut.

Mietin, puhkeaako Ryttylän kehitys kuorestaan, kun koulu valmistuu ja myös kyläläisten kokoontumistilat paranevat.

Oletko kiinnostunut toimimaan Ryttylän kyläyhdistyksessä? Laita meille viesti osoitteeseen ryttylayhdistys@gmail.com. Vuosikokouksessamme 3.10.2020 valitsemme kyläyhdistykselle puheenjohtajan ja hallituksen jäsenet. Jos sinua kiinnostaa, saat tietoja kokouksesta vastauksena sähköpostiisi.

Eeva-Liisa Niinioja
Ryttylän kyläyhdistyksen sihteeri

Lähde:
Saana Saarinen & Kati Tiirikainen
Rakastan kirjastoa Tarinoita lukijoilta, Avain, 2015, ss.135–140,
”Ei jäädä valittamaan vaan ryhdytään toimeen” Kirjastosta kertoo Ulla Ollila-Perälä, peruskoulun luokanopettaja, Ryttylä