Pärjääkö perhe Ryttylässä yhdellä autolla?

3.3.2020

Mitä Hausjärven kunnanjohtaja Pekka Määttänen vastaa Ryttylän tonteista kiinnostuneelle perheelle, joka kysyy kulkuyhteyksistä? Pyysin kommentin.

Pekka Määttänen vastaa:
Ryttylästä on kohtuulliset yhteydet ympäri Suomea. Esimerkiksi junalla Riihimäkeen 7 min., Hämeenlinnaan 15 min. ja Helsinkiin tunnissa.
Lisäksi on bussiyhteys Ryttylä-Riihimäki sekä Ryttylä-Oitti. Tämän lisäksi palvelulinja ajaa kerran viikossa Ryttylästä Riihimäelle.
Minä voisin asua Ryttylässä ja käydä töissä junalla. Autoa en välttämättä tarvitsisi.

Kaupunkilähiö vai maalaiskylä?

Pohdin Ryttylän kulkuyhteyksiä minäkin. Odotuksiin saattaa mielestäni vaikuttaa, pitääkö kyläämme Riihimäen lähiönä vai Hausjärven kylänä.

  • ”Lähiö-ryttyläläinen” odottaa täällä olevan kaupungin palvelut, mutta ruokaostokset hän tekee kaupunkikeskustassa.
  • ”Maalaiskylä-ryttyläläinen ” tyytyy kohtalaisiin kulkuyhteyksiin. Aseman ja kodin välinen sopiva kävelymatka on hänestä hyvä mahdollisuus liikuntaan.


Ovatko palvelut taattuja?

Riskillä täällä maalaiskylässä asumme. Palveluiden jatkuminen ei ole taattua. Parhaiten ne säilyvät, kun käytämme niitä silloin kun mahdollista.
On kuitenkin yritettävä ennakoida tuleva tilanne. Millaisia ovat perheen työt, harrastukset ja eläkepäivät? On sitten vaan valittava, milloin niitä omia autoja on yksi, kaksi tai ei ollenkaan.

Eeva-Liisa Niinioja
Kyläaktiivi