Ryttylän Kyläyhdistyksen puheenjohtajana minulla on ilo toivottaa kaikille ryttyläläisille hyvää Pääsiäisen aikaa ja kevättä. Valo ja vihreys lisääntyvät ja ainakin minulla se herättää iloa ja toivoa. Kohti kesää kun saa käydä niin sitä jo odottaa vesien lämpenemistä ja uimaan pääsemistä. Meillä ryttyläläisillä on hyvät uimapaikat Yks- ja kolmilammella, ja uskon että monilla kyläläisillä nuo uimapaikat herättävät paljon rakkaita ja haikeita muistoja. Ryttylä tarjoaa monenlaista mahdollisuutta ulkoiluun ja virkistäytymiseen kesät talvet.

Monia mietityttää Ryttylän terveyspalvelujen tulevaisuus. Kyläyhdistys on ollut asiassa aktiivinen ja tehnyt asiasta kannanoton Hausjärven kunnanhallitukselle sekä Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän yhtymähallitukselle. Olisi tärkeää, että meillä säilyisi oma terveysasema ja lääkärinpalvelut. Se voi viimekädessä pelastaa hengen, jos on niin huonovointinen, ettei jaksa kauas lähteä, mutta oman terveyskeskuksen lääkärille juuri jaksaisi. Oma lääkäri tuntee kyläläisensä ja osaa auttaa ja neuvoa monella tavalla. Tämä koskee myös aivan erityisesti neuvolapalveluja. Oma neuvola on aivan kullanarvoinen asia, sitä kautta monen perheen elämä saa hyviä rakennuspuita kun lapsia kasvatetaan ja heidän terveydestään huolehditaan. Tuttu neuvolatäti osaa auttaa ja tukea monella tavalla perhettä muutenkin.

Pääsiäisen jälkeen koittaa Vappu ja perinteinen Kyläyhdistyksen kokoonkutsuma koko perheen Vappubrunssi. Toivottavasti saamme tällä kertaa nauttia kauniimmasta säästä, kuin edellisenä vuonna. Viime vuoden koleasta säästä huolimatta kyläläisiä oli silti kiitettävästi paikalla. Tervetuloa taas tänä vuonna koko perheen voimin osallistumaan Vappubrunssille.

Hyvää Pääsiäistä ja kevättä!!

Petteri Kerko
Ryttylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja