Ryöstöyritys ja muu historia kiinnostivat Ryttylä-blogissa

5.10.2021

RyöstöyrityksestäHelsingin Sanomat 12.8.1938


·      Yli 300 lukijaa kiinnosti RitvaLantzin kirjoitus ”Ryttylässä röyhkeä ryöstöyritys”, joka ilmestyiRyttylän kyläyhdistyksen blogissa 17. elokuuta.

·       Yli 200 lukijaa halusi tietää, mitä Ritva Lantz kertoi blogissa 14.9otsikolla ”Mikä ihmeen Halmekytö?”.


Seuraavaksi eniten lukijoita heinä-syyskuussa oli Eeva-Liisa Niiniojan kirjoituksilla nimikkoteistä Korvenkulmalla ja Ryttylän juna-asemasta aitiopaikkana sekä Marjukka Niiniojan kirjoituksella Ryttylästä sisustuskylänä. Seuraavina olivat Ritva Lantzin ”Asemapäällikkö Hjalmar Montell” ja Eeva-Liisa Niiniojan ”Näitä polkuja tallaan kai viimeiseen asti”.

Tiilitehtaalaisia v. 1936-37. Vasemmalla johtaja Jaakko Hietikko, rouva Hietikko ja mestari Valter Nieminen. Kuva: Saga Valppaan arkisto (värit Kalevi Ahola).

Tiilitehdas kiinnostaa yhä. Mielenkiintoista, että Ritva Lantzin ”Ryttylän tiilitehtaan vaiheet” kiinnostivat nytkin yli 100 lukijaa, vaikka kirjoitus ilmestyi blogissa jo 23.2.2021. Tuntuu hyvältä olettaa, että tiilitehtaalaisten jälkipolvet ovat kirjoituksen löytäneet.

Tykkääjiä riittää Facebookissa Ryttylä-ryhmässä. Sinne linkitettyinä kaikki kauden kirjoitukset saivat tykkäyksiä. Kärjessä olivat kirjoitukset Ryttylän juna-asemasta aitiopaikkana sekä röyhkeä pankkiryöstöyritys.

Uutta joka tiistai tarjoaa Ryttylän kyläyhdistys blogissaan osoitteessa https://www.ryttyla.net/blogi. Blogin kävijätilastot ovat mukavaa katsottavaa.

Jos sinulla on ideoita blogiin tai muuta sanottavaa, voit myös kirjoittaa kyläyhdistykselle sähköpostia osoitteeseen ryttylayhdistys@gmail.com.

Eeva-Liisa Niinioja
Ryttylän kyläyhdistys ry:n viestintävastaava