Ryttylän koirapuistohanke etenee

24.5.2022

Helmikuussa pidettiin Turkhaudalla kokous, jossa suunniteltiin Ryttylään tulevaa koirapuistoa sekä päätettiin siihen tarvittavan rahoituksen hakemisesta. Kokoukseen osallistuivat Ryttylän kyläyhdistyksestä Johanna Laitinen ja Pilvi Nurmi, sekä kunnanvaltuutetut Sisko Toivonen, Kati Smeds ja Mikko Sallinen. Mukana oli myös Jani Koskela. Sisko oli jo alustavasti suunnitellut hanketta melko pitkälle, ja siitä oli hyvä jatkaa keskustelua yhdessä.


Ryttylän kyläyhdistys haki hankkeelle rahoitusta osallistuvan budjetoinnin myötä, sillä se mahdollistaisi hankkeen valmistumisen jo tulevana kesänä. Muut rahoitusvaihtoehdot olisivat olleet huomattavasti hitaampia. Päätettiin, että rakennetaan sellainen koirapuisto, mille olisi hyvät mahdollisuudet saada rahoitusta. Tulevina vuosina voitaisiin hakea jatkorahoitusta, mikäli koirapuistoa haluttaisiin laajentaa tai parantaa.

Huhtikuussa saimme ilouutisia; meille oli myönnetty Hausjärven kunnalta 7000 € koirapuistoa varten. Sitten piti vain odotella roudan sulamista.

Talkoovaihe alkanut

20.5. oli ensimmäiset talkoot, ja heti seuraavana päivänä toiset. Osallistujia oli, mutta kaikki eivät juuri sille viikonlopulle ehtineet saapumaan.

Työtä riittää kuitenkin vielä. Koirapuistosta on nyt saatu jonkin verran puustoa raivattua, joitain puita on jäänyt vielä odottamaan kaatajaansa.

Maastossa on paljon vesakkoa ja edellisinä vuosina kaadettuja runkoja, jotka on kaikki vietävä pois. Halukkaat voivat vapaasti hakea sieltä puuta, jos jollakin on käyttöä.

Jussi Pullinen on ainakin luvannut tulla kaivinkoneen kanssa kaivamaan juurakoita pois. Lisäksi olemme saamassa paikalle myös pyörökuormaajan. Aidoista on tilaus jo tehty, ja ne lienevät parhaillaan matkalla kohti Ryttylää.

Hankkeen etenemisestä pyrin tiedottamaan taas, kun tiedotettavaa ilmaantuu.

TEKSTI JA KUVAT Pilvi Nurmi

Ryttylän kyläyhdistys, hallituksen varajäsen

Koirapuistohankkeen tiedotusvastaava