Kyläkirjastomme ensimmäinen syksy on kohta maalissa. Monenlaista on ehditty ja enemmän on suunnitteilla. On kiitoksen aika!

Ahkerat talkoolaiset purkivat, pakkasivat, rakensivat ja kokosivat kirjaston uuteen osoitteeseen kesä-heinäkuussa.  Elokuun aikana otettiin vauhtia syksyyn esittelemällä yhteistä aikaansaannostamme kunnan päättäjille, vieraileville ryhmille ja kiinnostuneille tiedotusvälineille.
Ovet avattiin kyläläisille 1. 9. Iloksemme kävijöitä oli tilojen täydeltä.

Kirjasto toimii vapaaehtoisvoimin. Lainaamaan pääsee kolmena päivänä viikossa. Iltapäivisin kävijöitä on riittänyt. Tiistaisin kirjastoon pääsee päiväsaikaan. Tuolloin sopii tulla lainausasioissa paikalle, mutta myös tapaamaan ystäviä ja rupattelemaan niitä näitä.
Olemme saaneet lahjoituksena runsaasti aikakauslehtiä. Niitä on mukava selailla viihtyisässä lukunurkkauksessa.

Yleisökäytössä on tietokone, dokumenttikamera ja videotykki. Oivia apuja kokousten pitäjille. Pikapuoliin saamme myös monitoimikopiokoneen.
Jos koneitten käyttö askarruttaa, voi taitoja opetella kyläyhdistyksen atk-kurssilla maanantaisin parittomilla viikoilla kirjaston aukioloaikana.

Taideteokset ovat tärkeä osa kirjastoamme. Kerran kuukaudessa esittäytyvät uudet taiteentekijät ja teokset. Ensimmäisenä vierailijana oli taiteilija Pirkko Kolehmainen. Värikkäät maalaukset ihastuttivat kävijöitä.
Marraskuun taiteilijoita olivat Emma Blåfield, Heidi Tanttu, Oivi Rantaniemi ja Tiina Sitomaniemi. Joulukuussa esillä on vanhoja joulukortteja ja joulukalentereita.
Kari Kolehmainen lahjoitti hammaslääkäri Jorma Tammerin työn: Balettitanssijatar. Aarne Heino lahjoitti taidemaalari Pentti Pullisen maiseman. Molemmat työt on ripustettu kävijöiden katsottaviksi.

Tiistaisin kirjastolla työskentelee fantasiakirjailija Raili Vesanen. Koululaiset ovat saaneet nauttia Railin asiantuntevasta opastuksesta fantasian maailmaan. Myös aikuisryhmät voivat varata ajan kirjailijatapaamiseen.

Monet ovat tiedustelleet mahdollisuutta lahjoittaa kirjoja. Tällä hetkellä hyllyt ovat aivan täynnä. Voimme ottaa vastaan ainoastaan aivan tuoreita kirjoja. Myös cd-levyjä mahtuu vielä. Lahjoituksista pitää sopia aina etukäteen kirjastomummon kanssa.

Kirjasto lähtee joululomalle 15. 12. Ovet avataan taas tammikuun 12. päivä. Aukioloajat noudattelevat syksyn aikoja.

Jos olet halukas tekemään työtä kyläkirjastossamme, ilmoittaudu mukaan. Uudet päivystäjät ovat tervetulleita. Mikäli mielessä muhii ajatus kurssista, kerhosta tai muusta mukavasta - nyt on aika toteuttaa haave.
Syksyllä perustettiin Ryttylän kyläkirjastoyhdistys. Yhdistyksen puheenjohtaja Tiina Sitomaniemi tekee ystävänsä kanssa kyselyn kyläläisten kirjastotoiveista. Vastaa ja vaikuta.

Lämpimät kiitokseni kaikille teille, jotka olette olleet rakentamassa yhteistä, ainutlaatuista kyläkirjastoamme. Yhdessä teemme ihmeitä. Tästä on hyvä jatkaa. Tervetuloa mukaan toimintaan.

Ulla Ollila-Perälä
Kirjastomummo

Kyläkirjastomme aukioloajat keväällä 2015:
Maanantaisin  klo 15 -18
Tiistaisin klo 10-14
Torstaisin klo 15 - 16 ja klo 18 - 19.30.