Ryttylän uudella koululla

15.12.2020

Tästä ovestakuljetaan 7.1.2021. Oven takana kenkähyllyt odottavat lasten kenkiä.

Edellisessä blogikirjoituksessa ”Valistuksen tähti ja Ryttylän koulu” kerrottiin upeasti Ryttylän koulun historiasta https://www.ryttyla.net/blogi/valistuksen-tahti-ja-ryttylan-koulu.

Koulumme viettää ensi vuonna 130-vuotisjuhliaan. Vuosi onkin todellinen juhlavuosi koulullemme, sillä 7.1.2021 avautuu upouuden koulurakennuksen ovi Ryttylän koululaisille.

Hugo Standertskjöldin kivi on edelleen paikallaan.

Viihtyisät ja toimivat tilat

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Vanhempainyhdistys kävi rehtorin johdolla tutustumassa uuteen koulurakennukseen. Totesimme tilat viihtyisiksi ja toimiviksi!

Heti koulun eteisessä on ensimmäinen merkki siitä, että olemme uudenaikaisessa, modernissa koulussa. Ulko-ovesta tultaessa sisälle jätetään ulkokengät eteisessä olevaan kenkähyllyyn, johon mahtuu 250 paria kenkiä. Koulun sisätiloissa kuljetaan siis kuivin sukkasin!


Omia ja yhteisiä tiloja

Nykyaikana on kouluissa siirrytty enemmän avoimiin opetustiloihin. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi käytäviä hyödynnetään opetustiloina ja perinteisiä luokkahuoneita vähennetään.

Ryttylän koulussa on tehty erittäin viisaita ratkaisuja opetustilojen suunnittelussa. Uudesta koulurakennuksesta löytyy perinteiset luokkahuoneet niin että jokaisella opetusryhmällä on oma rauhallinen tilansa. Kuitenkin luokkahuoneiden välissä on siirtoseiniä, jolloin tarvittaessa luokkahuoneita pystyy yhdistämään isommaksi, avoimemmaksi tilaksi.


Upeita luokkia ja saleja

Ison ikkunan takana on viihtyisä, valoisa kouluravintola.

Koulusta löytyy upeat tilat myös tekstiili- ja puukäsityön opetukseen, äänieristetty musiikkiluokka sekä kotitalousluokka, jota esimerkiksi vanhempainyhdistyskin voi hyödyntää tapahtumien järjestämisessä. Sekä tietysti uusi uljas liikuntasali, jossa koronarajoitusten salliessa käynnistyy tammikuussa monenlaista liikuntatapahtumaa iltaisin ja viikonloppuisin. Koulun tiloja voi vuokrata yksityiskäyttöönkin.
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Koulun uusi ruokasali on valoisa ja viihtyisä. Kouluruokailussa on Ryttylässä tapahtunut muutos, sillä ruokaa ei enää valmisteta koulun omassa keittiössä vaan koululla toimii palvelukeittiö, johon pääruoka kuljetetaan jäähdytettynä. Keittiöllä valmistetaan itse lisukkeet kuten salaatit, keitetään perunat tai pastat ja lämmitetään pääruoka tarjolle.

Koulun piha käytössä vapaa-ajallakin

Uusi koulun piha houkuttelee liikkumaan​

Ensi vuonna käynnistyy vielä omana urakkanaan koulun urheilukentän rakentaminen, mutta jo nyt koulun piha houkuttelee leikkimään. Koulun pihalla saa käydä leikkimässä ja liikkumassa vapaa-ajalla! Muistetaanhan yhdessä pitää huolta koulun ympäristön siisteydestä jotta piha säilyy viihtyisänä jatkossakin!
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Digiesite koulusta tulossa

Alkuvuodesta tehdään koululla digiesite uudesta koulurakennuksesta, jolloin jokainen kyläläinen pääsee virtuaalisesti tutustumaan miltä uusi koulu näyttää.

Valitettavasti korona rajoittaa vierailuja koululle, mutta kovasti odotamme ja toivomme että ensi syksynä pääsisimme juhlimaan 130-vuotiasta Ryttylän koulua uusissa tiloissa!

Uusi koulu on vihdoin totta! Vuosi 2021 on juhlavuosi Ryttylän kylälle!


Kirsi-Maria Lankinen
Ryttylän koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja