Lähestulkoon kolme vuotta sitten tuli se hetki elämässä kun halusin muuttaa totutun elämänrytmin kaupungissa.  Hakusessa oli oma paikka lähellä rautateitä ja keskellä maaseutua. Paikan piti myös löytyä suhteellisen nopeasti. Asuntojen myynti-ilmoituksia selatessani vastaani tuli kylä nimeltä Ryttylä. VR:n sivuilta selvisi että kylällä pysähtyy junat ja kartta osoitti että kylä on lähestulkoon maaseudulla.  Päätin käydä paikan päällä ja siinä hetkessä päätös oli tehty.

Oma paikka löytyi pikavauhtia ja ennen kuin huomasinkaan, olin tekemässä tuttavuutta junassa kulkevien kyläläisten kanssa. Ensimmäinen vuosi meni työelämän kiireissä, eikä kylään ehtinyt tutustua paremmin mutta tunne oli aina kotoinen Ryttylään tultaessa. Uuden elämänvaiheen alkaessa tuli aikaa katsella ympärilleen ja samoilla kylällä ja sen ympäristössä. Pian huomasinkin miten paljon toimintaa kylällä onkaan ja ennen kaikkea palveluita.

Kylää kierrellessä ja ihmisiin tutustuessani huomasin kuluneen vuoden keväällä istuvani kyläkokouksessa ja tulleeni valituksi uuden kyläyhdistyksen hallituksen jäseneksi.  Kyläyhdistyksen tehtävien kautta olen huomannut vieläkin laajemmin miten aktiivinen, oma-aloitteinen ja sisukas kylä Ryttylä on kaupunkien lähellä ja kuitenkin maaseudulla.

Sanna Tiensuu

Ryttylän kyläyhdistys ry:n tiedottaja