Vuosi sitten tähän aikaan en tiennyt Ryttylästä juuri mitään. Asuimme ulkomailla, mutta suurkaupunki ei mielestämme ollut lapselle ihanteellinen kasvuympäristö. Olisimme halunneet muuttaa jonnekin pohjoiseen Suomeen, mutta työpaikkaa ei tuntunut irtoavan. Kun Ryttylässä oli työpaikka avoinna, kirjoitimme kylän nimen googlemapsiin ja sieltähän löytyi uskomattoman kauniit maalaismaisemat ja suloinen pieni kylä. Päätimme antaa Etelä-Suomelle yhden mahdollisuuden, ja kuinka kävikään! Hetken kuluttua avasimme kotioven ensimmäistä kertaa täällä Hämeen maaseudulla.

Liekö sitten pienen lapsen ansiota se, että kylästä löytyi nopeasti paljon uusia tuttavuuksia. Kylään oli selkeästi muuttanut paljon lapsiperheitä lähiseuduilta ja pääkaupunkiseudulta, mutta paljon oli myös paljasjalkaisia ryttyläläisiä. Kylästä löytyy monet meille tärkeimmät palvelut, kun on kaksi mukavan kokoista ruokakauppaa, apteekki, terveyspalvelut ja lapselle neuvola. Tulevaisuudessa meille tärkeiksi nousevat varmasti hyvät päivähoitovaihtoehdot sekä alakoulu. Kirjaston lakkauttaminen oli meille suuri harmi, mutta pian saimme huomata, että kylän asukkaat halusivat pitää siitä tiukasti kiinni, ja nyt syyskuun alussa kirjaston ovet avautuivat uudelleen aktiivisten kyläläisten voimin. Myös harrastusmahdollisuuksia ja yhdistyksiä löytyy monenlaisia. Riihimäki ja Hämeenlinna ovat aivan lähellä, ja moottoritiellä on hyvä ajaa autoradio pauhaten!

Asuttuamme täällä nyt yhdeksän kuukautta alkaa näyttää siltä, että tänne voisi vaikka asettua. Kaupunki oli hyvä paikka oman aikansa, mutta nyt on meidän aika rauhoittua ja elää hyvää perhearkea maalla. Kaikki te täällä jo asuvat, moikataan kun tavataan! Ja jos sinä vasta suunnittelet muuttoa näille seuduille, niin Ryttylä on aivan mainio vaihtoehto!

Anu Viitala

hallituksen jäsen