Syksyn suosikkiaiheet Vaaran tehdas, Vanha Trokari ja kirkko

14.12.2021

Blogissamme on lokakuun alusta julkaistu 10 kirjoitusta. Suosituimpia ovat Vaaran tehtaasta kertovat. Vanha Trokari sekä kirkko kiinnostivat myös.

Olli Vaara kertoi Facebookin Ryttylä-ryhmässä viime lauantaina, että hän on päättänyt tehdä loppuun tarinan Jalmari Vaarasta. Mielenkiintoinen uutinen! Tuoreen blogitilastomme valossa voi odottaa, että Vaaran tarinalle on Ryttylässä lukijoita. Veikkaisinpa että muuallakin. Odotettavissa lienee myös Jalmari Vaaran huonekalutehtaan tuotteista kuvasatoa tavalla tai toisella.

Kylän historia kiinnostaa edelleen

Ryttylän kyläblogia luetaan, siitä tässä tuoretta tietoa lokakuun alusta alkaen.

Facebookin Ryttylä-ryhmässä blogikirjoituksista eniten sai tykkäyksiä ravintola Vanhan Trokarin historia entisenä Saarisen kauppana. Seuraavaksi eniten tykättiin kirjoituksista Jalmari Vaaran huonekalutehtaasta sekä Ryttylän kirkon historiasta. Ryttylän rakennettu kulttuuriympäristö ja kylän kumppanuudet kiinnostivat myös.

Google-analyysin kärjessä ovat nämä samat. Yli 200 kävijää on kirjoituksilla Vaaran tehtaasta sekä Trokarin historiasta. Seuraaviksi tulivat kirjoitukset, joiden aiheina oli rakennettu kulttuuriympäristö, kyläkirkko ja kylän kumppanuudet. Jakson aikana on sivuillamme ollut 1400 kävijää.

Tilastokuvasta näkyy, miten kävijähuiput osuvat erityisesti loppusyksyyn, kävijöitä jaksolla on kaikkiaan ollut 1400.

Tulipa tilastoja selatessa mieleen, pitäisikö ottaa huomioon kuvien ja tekstin asettelussa se, että kaksi kolmesta kävijästä käyttää blogin lukemiseen kännykkää.

Mistä olemme blogissa jo kertoneet?

Ryttylän kyläblogissa olemme liikkuneet Ykslammin ulkoilualueella, Kakslammin luonnonsuojelualueella, Kolmilammin kierroksella, vanhalla kartanoalueella ja entisillä taksvärkkiteillä. Olemme kulkeneet Vanhalla Kylätiellä ja muistelleet kylämme historiaa. Keskiaikaisesta kylästä kasvoi Ryttylän asemakylä Helsinki-Hämeenlinna-rautatien myötä.

Olemme paljonkin esitelleet Ryttylän rakennettua kulttuuriympäristöä, josta Ritva Lantz kirjoitti 9. marraskuuta.

Arvostuksemme näkyvät myös tehtaiden historian esittelyssä. Ritva Lantz on kirjoittanut kiinnostavasti lasitehtaasta, tiilitehtaasta ja huonekalutehtaasta. Nämä tehtaathan vaikuttivat paljon kylämme kehitykseen ja elävät vielä muistoissa.

Eeva-Liisa Niinioja
Ryttylän kyläyhdistys ry:n viestintävastaava