Aktiivinen alkuvuosi 2023 Ryttylän kyläyhdistyksessä- Vapusta avoimiin kyliin ja graffitiseinästä Valpas-harjoituksiin

10.10.2023

Ryttylän kyläyhdistyksen toiminta on ollut vilkasta ja tapahtumarikasta alkuvuonna 2023.

Kyläläiset ovat olleet aktiivisesti mukana erilaisissa järjestetyissä tapahtumissa, ja yhteisöllisyys on ollut vahvasti esillä. Kuva graffitiseinän avajaisista Ryttylä-päivässä.

Vappua vietimme perinteikkäästi Asemanpuistossa 1.5.2023.

Kesäkuussa kyläyhdistys avasi ovensa kyläläisille Punka Hub -kylätoimiston ja co-working tilan edessä osana Avoimet kylät -tapahtumaa. Kyläsuunnistus ja Willamagian julkineulonta keräsivät runsaasti osallistujia ja herättivät monen ohikulkijan kiinnostuksen, samalla pääsi tutustumaan SPR:n toimintaan.

Kesäkuun 21. päivänä juhlistimme hallituksen, kunnan ja Hämeen kylät ry:n edustajien kanssa myös Eeva-Liisa Niiniojan valintaa Hämeen vuoden paikallistoimijaksi pitkäjänteisestä työstä kylän kehittämiseksi. Lue lisää https://www.hameenkylat.fi/hameen-paikallistoimija-2023/

Kyläyhdistys on ollut aktiivinen myös kunnostushankkeissa. Viime vuonna valmistunut Ryttylän koirapuisto sai rinnalleen osallistavan budjetoinnin kautta rahoitetun graffitiseinän, joka avattiin Ryttylä-päivänä 12.8.2023. Tekemisen meininki oli huikeaa, ja 92 henkilöä saapui paikalle! Suuri kiitos kaikille mukana olleille ja erityiskiitokset: Hende Graffitityöläinen, Hausjärven Nuorisotoimi, Canstore sekä Hämeen rakennus ja saneeraus Oy.

Samana päivänä nautimme Karkeloista vanhalla huonekalutehtaalla Trio Amarillon ja ravintola Vanha Trokarin järjestämänä. Mukana oli kasvomaalauksia, kilpailuja ja mölkkyä. Yhdistyksen vene puolestaan oli aktiivisessa käytössä Puujoen rannassa koko kesäkauden.

Syyskuussa kyläyhdistys osallistui VALPAS2023-harjoitukseen puolustusvoimien kanssa ja syksyn aikana asennetaan kyläkirjastoon Ryttylän kyläradio.

Lopuksi haluamme muistuttaa tulevista kylän kehittämiseen vaikuttavista kyläilloista 5.11. klo 14:00–16:00 ja 16.11. klo 18:00–20:00, sekä joulunavauksesta, joka järjestetään tänä vuonna Ryttylässä 2.12. Katseemme on muuten jo vuodessa 2024, jolloin kyläyhdistyksen rekisteröinnistä tulee kuluneeksi 10 vuotta. Tervetuloa mukaan!