Tuttuja ja turvallisia aikuisia Ryttylän kyläkirjastossa

18.5.2021

Kyläkirjaston toimintaa johtaa Ulla Ollila-Perälä. Kuva E-L Niinioja,

​Ryttylän vanhin koulutalo Punkanjoen rantamilla on nyt kokonaan kyläkirjaston käytössä. Se on paikka, jonne kyläläinen voi tulla vaikka muuten vaan.

Kyläkirjaston toiminnanjohtaja Ulla Ollila-Perälä on tyytyväinen. Kirjasto on löytänyt hyvin luontevan toimintatavan. Töitä riittää, mutta myös vapaaehtoisia niitä tekemään.

”Kirjasto on kulissi”, Ulla havainnollistaa. 

Kielikuva on minusta jännittävä. Ymmärsinköhän sen oikein? Näin: kyläkirjaston seinät ovat koulun, kirjat kirjastoyhdistyksen, mutta talon sisimmässä on sen salaisuus. Kanssakulkijat.

Kuvataidepiiri kokoontuu kyläkirjaston tiloissa. Kuva E-LN,

Kuvataidepiiri kokoontuu kyläkirjaston tiloissa. Kuva E-LN

​Kyläkirjastoon voi tulla olemaan tai harrastamaan. Siellä on kuvataidepiiri ja kirjallisuuskerho. Voi myös istua rauhassa kirjoittamassa omia mietelmiä.

Ulla on Ryttylän koulun eläkkeellä oleva opettaja. Hänellä on taitonsa tallella ja käytössä. Keinot antaa kyläkirjaston tiloissa erityistä huomiota lapsille, jotka sitä tarvitsevat.

Lapsille on oma kirjavalikoima esillä. Kuva E-LN

Aikuiset myös antavat kirjastossa toisilleen aikaa ja huomiota.

”Kirjasto on kohtaamisia”, Ulla tiivistää.

”Saa myös tukea, jos tarvitsee. Tai voi esittää jonkin ongelman, viiden minuutin päästä siihen löytyy ratkaisu”, Ulla kertoo.

Eeva-Liisa Niinioja
Kylätoimija

Kyläkirjasto, Koulutie 14, on toukokuun ajan avoinna tiistaisin ja lauantaisin klo 10–12. Esillä kuvataidepiirin töiden näyttely.