Omia Ryttylä-muistoja on hyvä aika jakaa 17.3.2020

Tulevaisuudenkuusen istutusjuhla Ryttylän koululla 28.5.2018, kyläyhdistys lahjoitti kuusenlaattoineen.

Nyt emme kokoonnu harrastamaan, voi virus! Haastankin muistelemaan netissä. Missä olet ollut mukana niin, että Ryttylään on syntynyt jotain uutta?
Aloitan kertomalla kylätoimijoista.

Ulkoilmatilaisuuksia yhdessä

Vuoden kierron juhliminen ulkosalla on perinne:

  • Ykslammin iso pulkkamäki on 20 vuotta pidetty talkoilla vapaana kasvullisuudesta.  Laskiaisriehassa taaperot ovat saaneet laskea mäkeä ja kaikki ulkoilijat nauttia herkuista nuotion ääressä ja laavulla.
  • Vapputapahtuma asemanpuistossa on koonnut kyläläiset juttelemaan, herkuttelemaan simalla ja munkeilla, pikku ostoksille, pihapelejä pelaamaan ja pelastustaitoja oppimaan.


Koulu ja joki sydämenasioita

Koulu on kylän sydän, sanotaan, ja kyllä sen puolesta olemme huolta kantaneet.  Ryttylän uudessa koulussa onkin sitten myös kylän toimijoille tilaa järjestää kokouksia.

Punkanjoen kunnostaminen on pitkäaikainen toive.  Jos vieraskasvit saadaan joelta pois, se on panos myös ilmastonmuutoksen hidastamiseen. Kasvien monimuotoisuus säilyy joen rannoilla.

Mukaan uuteen tiimiimme!

Kyläyhdistyksellä on vuorossa vuosikokous. Se siirtynee nyt todennäköisesti koulun tulevan lukuvuoden alkupuolelle. Valitsemme silloin uuden hallituksen. Tulisitko sinä tiimiimme, joka luo taas uutta ja uusia muistoja? Nyt on aikaa harkita.

Eeva-Liisa Niinioja
Kyläaktiivi