Meillä on oikeasti paljon lukijoita, jopa maailmalla

12.7.2022

Kuva uimakoululaisista Sulavassa 1950-luvun alussa nousi yllättäen arkistoista esiin ja kertoo omalla tavallaan blogimme monipuolisuudesta.

Uimakoululaisten tähdittämää Ritva Lantzin blogikirjoitusta Puujoki – ikiaikainen kulkuväylä oli tänä keväänä lukenut yli 100 henkilöä, vaikka se julkaistiin jo 24.11.2020.


Uusia yllättäviä lukijalukuja Facebookin Ryttylä-ryhmässä

Ryttylä-blogilla onkin enemmän lukijoita kuin Googlen luvuista näkyy. Iloinen tieto selvisi, kun Facebookin Ryttylä-ryhmän ylläpitäjiin kuuluvana aloin maaliskuussa saada tiedot päivitysten lukijamääristä. Blogihan on tapana tuoreeltaan linkittää Ryttylä-ryhmälle. Lukijoita on kärkikirjoituksilla ollut yli 1 100–1 800.

Kärjessä oli Ritva Lantzin kirjoitus Ryttylän palokunnan varhaisista vaiheista, seuraavina Pilvi Nurmen kaksi kirjoitusta Ryttylän koirapuistohankkeen etenemisestä kummallakin yli 1 700 lukijaa. Minun kirjoitukseni Vanhan Kylätien kunnosta ja kunnostamisesta sai sekin yli 1 700 lukijaa. Kirjoitukseni osallistamisen uudesta mallista Hausjärvellä sai yli 1 400 lukijaa. Niina Leppälän kirjoituksella Ryttylän koulusta sekä tarinallani kyläveneestä oli molemmilla yli 1 200 lukijaa. Puujoen tulvakirjoituksellanikin oli yli 1 100 lukijaa.

Suuret lukijaluvut ovat mahdollisia, onhan Facebookin Ryttylä-ryhmässä yli 3 100 jäsentä, vaikka kylässämme on vain 1 800 asukasta.


Samat aiheet kiinnostavat, mitataan miten tahansa

Olemme kyläyhdistyksessä tähän kevääseen asti seuranneet Googlen tilastoja kävijöistä nettisivuillamme. Nyt on mukava vertailla kahdenlaista tietoa. Googlella nousi tänä keväänä ykköseksi kirjoitus Ryttylän koirapuiston seuraavat vaiheet, seuraavina osallistamiskirjoitukseni ja Vanhan Kylätien kunto. Kaikki kuusi kärjessä ovat samat kuin Facebookin tilastoissa.

Yllätyksenä Googlen kevään lukijatilastoissa on siis tuo joulukuun 2020 Puujoki-kirjoitus. Ritva Lantzin lukijat ovat yllättäneet ennenkin, kun arkistoista nousi hänen kirjoituksensa Ryttylän tiilitehtaan vaiheista.


Blogi herättää eloon muistot vanhasta kotikylästä

Viime kuukausina joka neljäs nettisivujemme lukija on ollut Yhdysvalloista. Lukijoita on ollut myös Ruotsista ja Englannista. Oletettavasti ovat entisiä kyläläisiä, mutta silti tuo Yhdysvaltojen osuus saa miettimään. Ovatko selailleet uutta arkistoamme ja kiinnostuneet tunnistamaan, keitä uimakoululaisia on Sulavassa ollut?

Joka tapauksessa niin blogillamme kuin Facebookin Ryttylä-ryhmällä on kiinnostuneita lukijoita mertenkin takana, vanhaa kotikylää muistelemassa.


TEKSTI Eeva-Liisa Niinioja

KUVA Uimakoululaisia Sulavassa 1950-luvun alussa