Valmistelemmeko yhdessä lääkäreiden paluuta Hausjärvelle?

24.8.2021

Tulevatko lääkärit takaisin Hausjärvelle?  Terveyskeskuksen kuntayhtymä pohtii huomisessa kokouksessaan meidän ja Lopen lääkäripalveluja.

Kuntayhtymä pyysi jäsenkunniltaan lausunnot lääkäripalvelujen palauttamisesta.  Hausjärven lausunnon antoi kunnanjohtaja Pekka Määttänen. Siinä hän tarjoaa lääkäreille vastaanottotilat Oitista Lehtimajoista.

Voisiko lääkäreillä olla useampi toimipiste?

Miten voimme me kaikki pitää Oitin palveluja lähiterveysaseman palveluina? Oitti on kaukana vaikkapa Monnista ja Ryttylästä. Pystytäänkö nyt parantamaan junayhteyksiä ja palveluliikennettä?

Entäpä jos lääkärinvastaanottoja olisikin useammassa paikassa?

Yhteistyö on voimaa palvelujen parantamisessa

Lopen ja Hausjärven kunnat antoivat keskenään lähes samanlaiset lausunnot. Kunnat huomauttivat esimerkiksi: Periaatteena on, että palvelut ovat tasavertaisia ja saatavilla kaikkialla Suomessa. Tällä hetkellä niin ei ole Lopella ja Hausjärvellä, joissa ei ole lääkäripalveluita. Kaikissa muissa Kanta-Hämeen kunnissa lääkäripalvelut ovat saatavilla.

Huomenna kuntayhtymä aikoo esittää, että se käynnistää valmistelut lääkäripalvelujen palauttamiseksi Lopelle ja Hausjärvelle.

Palvelujen saatavuuden ja saavutettavuuden parantamiseksi on minusta tarpeen löytää keinoja valmistella lääkäreiden paluuta yhdessä. Avainasemassa ovat kunnan ja kuntayhtymän luottamushenkilöt.


Eeva-Liisa Niinioja
Ryttylän kyläyhdistys ry:n viestintävastaava

Lähde: https://riihimaenseudunterveyskeskus.fi/hallinto/1316-2/esityslistat-ja-poytakirjat/
Yhtymähallituksen kokous 25.8.2021 klo 17.30. Esityslista §99 Lopen ja Hausjärven kuntien lääkäripalvelut