Ryttylän koulussa suvivirren aikaan

14.6.2022

Näytelmien lavasteita Ryttylän koulun kevätjuhlassa. Kuva: Niina Leppälä

Ensimmäinen kokonainen lukuvuosi Ryttylän uudessa koulussa on takana päin. Reilu viikko sitten vietimme ensimmäistä kertaa yhteistä kevätjuhlaa uuden koulun salissa. Edellisestä kerrasta, kun juhlia on vietetty salissa, onkin todella pitkä aika. Miinan Monttu on toiminut kevätjuhlapaikkana jo monta vuotta ennen pandemiaa.

Kevätjuhlassa tunnelma oli odotetusti katossa, vaikka jäähyväislaulun aikaan silmäkulmiaan pyyhki yksi jos toinenkin vanhempi. Oppilaat olivat valmistelleet meille upeita näytelmiä ja musiikkiesityksiä, ja niitä mahtui hyvin katsomaan, vaikka väkeä oli paljon.

Kevätjuhlan lisäksi koulun monipuolisia tiloja on saatu pikkuhiljaa myös muiden käyttöön. Esimerkiksi vanhempainyhdistyksen toukokuun lopulla järjestämä Touhupäivä kokosi paikalle sankan joukon lapsiperheitä niin kylältä kuin kauempaakin. Kuluneen talven aikana olemme päässeet paristi myös kokeilemaan salivuoromme avaamista koululaisten ja muiden kylän lasten käyttöön. Toivottavasti saamme tämän Liikkalauantain säännöllisemmin tarjolle ensi talvena.

Tuleva kesä on lomaa, mutta vanhempainyhdistyksellä riittää puuhaa vielä kesällekin. Ensi syksyn toiminnan suunnittelun lisäksi puuhaamme yhteistyössä Kirin frisbeejaoston kanssa pientä neliväyläistä frisbeegolfrataa koulun viereen. Tämän on tarkoitus palvella niin koulun välitunti- ja liikuntakäytössä kuin myös vapaasti kaikentasoisille harrastajille. Lyhyiden ratojen vuoksi erityisesti aloittelijoiden on helppo tutustua lajiin. Radan on tarkoitus valmistua ennen syksyä.

Turvallista matkaa alakoulun päättäneille!

Niina Leppälä

‍Ryttylän koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja