Ryttylä on kartalla ja niin myös blogimme lukijat

10.1.2023

Ryttylän hyvä sijainti on yllättänyt monet kävijät. Muutama minuutti Riihimäelle junalla ja tunti Helsinkiin.

Hyvästä sijainnistamme ja palveluistamme alettiin taas puhua ääneen, kun kylään muutti Punka Hub, Osaangon kylätoimisto, jonne tuli kaupunkilaisvieraita. Täällä on sellaisiakin palveluja, joita ei pienessä maalaiskylässä odottaisi olevan: kaksi kauppaa, apteekki, kyläkrouvi ja tietenkin juna-asema.

Toimintamme alkoi elpyä kesällä

Kesällä alkoi kylätoiminnassa taas tapahtua: järjestimme Ryttylä-päivän ja teimme Ryttylän ja lähikylien turvallisuuskyselyn.

Turvallisuuskyselyn tuloksia oli, että liikenne oli suurin ongelma. Eikö mitä, syksyllä järjestimme turvallisuuskävelyn, jonka tuloksia lähetimme myös Hausjärven kunnalle ja Hämeen ELY-keskukselle. Turvallisuuskävely toteutettiin osana Marjukka Niiniojan ja Rauno Inkisen ideoimaa HausHack-kehittämishanketta, joka jatkuu. Odotamme vastauksia viranomaisilta. Omatoimisuutemme kyläturvallisuustyössä sai jo hetikin vastakaikua paikallislehti Aamupostin pääkirjoituksessa.

Kyläyhdistyksen nimissä rakennettavaa koirapuistoa oli alettu talkoovoimin suunnitella keväällä, kun kunnalta tuli myönteinen päätös osallistuvan budjetoinnin määrärahasta.

Blogimme lukijat kiinnostuneita

Lukijoita blogissamme riittää erityisesti, kun on kirjoituksia onnistuneista tapahtumista ja hankkeista:

• ”Ryttylän ja lähialueiden turvallisuusselvitys valmis”, 1900 lukijaa. Aloitusblogilla oli 1300 lukijaa.

• ”Ryttylän koirapuisto vihdoin valmis”, 1700 lukijaa. Koirapuistohankkeen kuulumisilla 1600 lukijaa.

Kirjoittajana oli Pilvi Nurmi, joka on vastannut turvallisuusselvityksestä ja koirapuiston tiedottamisesta.

Ryttylä-päivän kuvilla oli 1200 katsojaa ja palautetiedoilla 1100 lukijaa, kirjoittajana Eeva-Liisa Niinioja.

Sokerina pohjalla on kuitenkin historiablogi, Ritva Lantzin kirjoitus ’Ryttylän terveystalo - hoitoa ja huoltoa ”sokerikruunuilla”’, joka sai 2100 lukijaa.

Mediakin kiinnostui

Tässä aiemmin olen käyttänyt mittarina blogimme lukijoiden määrää Facebookin Ryttylä-ryhmässä. Kuitenkin myös perinteinen media heräsi huomaamaan Ryttylän ja sen aktiivisuuden - niin Aamuposti, Hämeen Sanomat kuin Yle Häme. HausHack -kehittämishankkeella on myös omana kanavanaan Punka Hubin blogi.

Punkanjoen perkauksesta ei ollut syksyllä omaa blogikirjoitusta, yllättävää kyllä. Sen sijaan julkaisin Ryttylä-ryhmässä Punkanjoen perkausyhtiön tilannekatsauksia perkausviikoilla. Lukijoita riitti, tällainen palvelu olikin selvästi tarpeen.

TEKSTI JA KUVA Eeva-Liisa Niinioja, viestintävastaava