Ryttylä-netti yhdistää meitä yli rajojen

4.8.2020

​Joka kolmas kävijä verkkosivuilla www.ryttyla.net on Suomen ulkopuolelta. Varmaankin entisiä ryttyläläisiä. Näin netti yhdistää meitä yli rajojen.

Tänä vuonna kyläyhdistys on julkaissut Ryttylä-netin blogissa kirjoituksen kerran viikossa, tiistaisin. Siis noin 30 kirjoitusta. Puolet niistä on käsitellyt kylän historiaa ja muistikuvia, puolet kylän tätä päivää.

Blogikirjoitukset olen tuoreeltaan linkittänyt Facebookin Ryttylä-ryhmään. Tykätyimmät siellä ovat olleet (tekijä, kirjoitus)

  • Tuula Keimmo- Siippainen, ”Ryttylä aina vaan”
  • Ritva Lantz, ”Torikauppaa ja kauppapuoteja Ryttylässä” ja ”Elokuvissa Ryttylän koulukodissa” sekä
  • Kirsi-Maria Lankinen, ”Ryttylän uusi koulukeskus rakentuu hyvää vauhtia”

Kiitos, että olette kirjoittaneet, Tuula, Ritva ja Kirsi-Maria! Blogiin kirjoittaminen on mielestäni lahja lukijoille ja koko kylälle.

Kyläyhdistyksen verkkosivut eivät syntyneet itsestään. Haluan tässä vielä kiittää panoksestanne sivujen syntyyn, Timo Kantola ja Sanna Tiensuu. Blogin kehittämisessä syksyllä neuvoi Anja Alasilta kirjoituskoulussaan, kiitos arvokkaista vinkeistä.  

Tämän vuoden ajan kyläyhdistyksellä on ollut julkaisutyössä ja teknisenä tukena Lauri Suomalainen, hyvin on sujunut. Elokuun loppuun ainakin mennään näin. Sitten arvioimme, miten jatketaan. Minä toivon, että kyläyhdistys jatkaa säännöllistä blogin julkaisemista. Mitä mieltä sinä olet?

Ryttylä-päivää vietetään lauantaina 8.8. klo 10–14 Koivupirtillä yhdessä Hausjärven kunnan tonttimarkkinoitten kanssa. Ehkä tapaamme näin kasvokkain vain kerran vuodessa, muina aikoina voi Ryttylä-netti yhdistää meitä jopa yli Suomen rajojen.

Eeva-Liisa Niinioja
Kyläaktiivi