Ryttylän koirapuistohankkeen kuulumisia

3.8.2022

Koirapuisto alkaa näyttää jo tosi siistiltä. Jussi Pullinen on tehnyt pitkää päivää kaivinkoneensa kanssa, Jani Angervuon avustuksella. Alueen pohjassa riitti paljon raivattavaa, sillä se oli risukkoa ja juurakkoa täynnä.

Hiekkaa ja puutarhaunelmia

Heinäkuun palaverissa sovittiin, että säästetään betonissa tekemällä valut putkiin, joihin aidan tolpat tulevat. Pienellä kyselemisellä sopivat putket löytyivät eräästä jätekasasta. Saimme myös hankittua isot määrät hiekkaa, sekä reippaita talkoolaisia sen lastaamiseen ja kuljettamiseen.

Kati Smeds sai Oitin kirsikkapuistosta idean Ryttylän päärynäpuistosta, joka sopisi koirapuiston ja skeittipuiston väliselle joutoalueelle. Sisko löysi hyvän tarjouksen luumupuista, joita istutimme alueelle kolme. Siskon pihasta löytyi myös vanha alppiruusu, jolle kaivoimme kotoisan kuopan kuusen viereen. Jussi ja Nina Pullinen toivat pari kirsikkapuun taimea, ja Saija Halin-Uulan idyllisestä puutarhasta kävimme Siskon ja Juha Ahtiaisen kanssa kaivamassa hyvinkin elinvoimaisen punaviinimarjapensaan. Ihania perennojakin on kuulemma tulossa. Päärynäpuita kaipailemme edelleen, jos joltain löytyisi.

Emma ja Janne Markkaselta löytyi suodatinkangasta savisimpiin kohtiin hiekan alle. Riku Peltonen on myös traktoreineen autellut aina kun on ollut tarvetta.

Isommat talkoot aitojen saavuttua

Kunnalla on ollut mutkia matkassa aitojen tilauksen kanssa, emmekä siis vieläkään tiedä niiden toimitusaikataulua. Tolpille pitäisi vielä kairata reiät, ja siihen saattaa löytyä joku ratkaisu.

Suunnittelin isompia talkoita, kun tiedetään koska aidat ja betonia olisi tulossa. Kyläyhdistys on valmis tarjoamaan makkarat ja virvoitusjuomaa osallistujille. Tiedotan Ryttylä -ryhmään tietysti heti, kun saamme sovittua päivämäärän.

Tässä vaiheessa on selvästi nähtävissä, kuinka Ryttylässä osataan puhaltaa yhteen hiileen. Me olemme itse rakentaneet koirapuistomme jo näinkin pitkälle. Meiltä löytyy sisukkuutta ja periksiantamattomuutta, sekä yhteistyötaitoja ja neuvokkuutta. Aina on joku valmis auttamaan, ja aina löytyy keinot mennä vaikka läpi harmaan kiven, kun tahtoa riittää.

TEKSTI Pilvi Nurmi

Ryttylän koirapuistohankkeen tiedotusvastaava