Haushack käynnistyy yhteistyössä Hausjärven kyläturvallisuuspilotin kanssa

1.10.2022

HausHack on syksyn merkittävin kehittämistapahtuma Hausjärvellä ja haastaa osallistujat innovoimaan ratkaisuja kuntien ja kylien elinvoiman ja turvallisuuden lisäämiseksi.

HausHack järjestetään yhdessä Hausjärven kyläyhdisysten (Ryttylä, Oitti, Hikiä), Hausjärven kunnan, Suomen kylät ry:n ja Hämeen kylät ry:n Hämeen kyläturvallisuuspilotin kanssa.

Elinvoimaisessa kunnassa työvoima ja työpaikat kohtaavat, julkiset ja yksityiset palvelut toimivat, ja niihin pääsy on sujuvaa. Ihmiset tuntevat toisensa ja tämä luo yhteisöllisyyttä, joka puolestaan tuo turvaa. Elinvoimainen kunta houkuttelee asukkaita ja yrityksiä alueelle.

HausHackissä kehitetään ratkaisuja elinvoimaisuuteen ja turvallisuuteen, hyödyntämällä paikallista dataa mm. Kyläturvallisuuspilotissa tehdyistä Hausjärven kylien turvallisuuskyselyistä, avoimen datan lähteistä, sekä paikallistuntemusta.  Hausjärven kyläturvallisuuskyselyissä on nyt vuorossa Oitin ja Hikiän seutujen kysely asukkaille verkossa ja paperilla. Vastausaikaa kyselyyn on 17.10. asti. Linkki löytyy mm. HausHackin verkkosivuilta.

Kehityksen kohteena voi olla niin vuorovaikutuksen ja yhteisöllisyyden lisääminen, palveluiden kehittäminen, päätöksenteko, koululaisten viihtyvyys kuin varautuminen energian saannin katkoihin, tai muuhun poikkeukselliseen tilanteeseen.

Seuraavat tapahtumat HausHackissä: tiistai-iltaisin 18.10.-8.11. ajatushautomoillat Punka Hubilla Ryttylässä ja etäyhteyksin sekä 12.-13.11.2022 kehittämisviikonloppu Ryttylän koululla. Katso tarkemmat tiedot, aikataulut ja ilmoittautumisohjeet HausHackin nettisivuilta.

Lisätietoja:

HausHack-tapahtuma

www.haushack.fi

Marjukka Niinioja, Osaango / Punka Hub, 040 838 7308, marjukka.niinioja@osaango.com

Rauno Inkinen, 040 5939901

rauno.inkinen@pp.inet.fi

Pekka Määttänen, kunnanjohtaja, Hausjärven kunta

Kyläturvallisuuspilotti

Hämeen kylät ry.

kyläasiamies Elina Leppänen, 0400 944 868, kylaasiamies@hameenkylat.fi

Suomen kylät ry.

Pekka Rintala, Projektipäällikkö, 0400 511 624, pekka.rintala@suomenkylat.fi

Kyläturvallisuus 2025 -hanke