Voisiko viestimme tavoittaa kyläläiset paremmin?

26.10.2021

Ryttylänperinteinen Koivupirtti ja kylänraitin ilmoitustaulu. Kuva E-LN​

Katselen Ryttylän kylänraitilla ilmoitustaulua ja takana näkyvää Koivupirttiä. Molemmat kutsuvat kyläläisiä koolle tavallaan. Niin myös kyläkirjasto.

Nykyisin kuitenkin tuntuu, että ilmoitustauluna ja taukotupana on kylässä usein Facebookin Ryttylä-ryhmä. Onko Ryttylässä vielä tilaa jollekin uudelle? Tai onko vanhassa vara parempi?

Aina on varaa parantaa

Ryttylän kyläyhdistys ry:llä ei ole omia toimitiloja. Koronarajoitusten aikaan toimimme lähinnä vain bloggaamalla netissä joka viikko tiistaisin. Blogimme lukijamäärät ovat kyllä hyvät, 700–800 henkilöä kuukaudessa. Tykkääjiä on Ryttylän Facebook-ryhmässäkin riittänyt. Linkitämme blogikirjoitukset tuoreeltaan Facebook-ryhmään.

Voisivatko tulokset olla vielä parempia, jos enemmän tavattaisiin kasvokkain, sitten kun tilaisuuksia voitaisiin huoletta järjestää? Onhan kuitenkin kyläläisiä, jotka eivät syystä tai toisesta halua olla vaikkapa Facebookissa.
Entäpä ne, jotka haluaisivat käyttää nettiä, mutta tarvitsevat jotain opastusta?

Aina ei tarvitse keksiä uutta

Yhdistysten arkistoista löytyy varmaan ideoita toiminnasta, jota kannattaisi tehdä toisenkin kerran.

Kyläyhdistykseltä löytyy esimerkiksi tämä: tarjosimme kyläkirjastossa opastusta verkkopalveluihin nimikkotunnillamme. Opastajana oli kyläyhdistyksestä taitaja, silloinen kyläläinen.

Kyläkirjaston ja kirjastoauton yhteispeliä voisi kehittää. Kuva E-LN

Johonkin vastaavaan olisivat kyläkirjaston tilat varmaan edelleen käytettävissä. Kirjastoauto voisi tuoda tilauksesta aineistoa.

Hausjärven kansalaisopisto kyllä tarjoaa digitaidon alkeiskursseja mutta vain Oitissa.

Postikin kulkee

Kyläyhdistyksen postilaatikko löytyy Saarisen kaupan seinältä, ostoskärryjen takaa. Kuva E-LN