Ykslammin ison pulkkamäen laavulla voi taas tuulettaa!

14.7.2020

Linnut olivat levitelleet roskia Ykslammin pulkkamäen laavulla. Ryttylän vapaa-ajan asukas Lauri Suomalainen tuli hätiin. Pian saatoimme tuulettaa.

Turvamies roskien keruussa?

Alun perin Lauri oli mukana turvamiehenä siksi, että pelkäsin vihaisia lintuja. Raimo Laitajoki oli Facebook-päivityksessään maininnut, että harakat ja varikset olivat levitelleet retkeläisten eväsroskia ympäri laavun edustaa ja raakkuneet kävijälle vihaisesti.

Nyt oli rauhallista. Isoja roskia ei enää ollut, joku oli varmaan siistinyt paikkaa. Pientä roskaa sen sijaa riitti kahdellekin kerääjälle: foliota, paperia, lasinsiruja. Pian saimme laavun edustan aika siistiin kuntoon.

Rinne kaikille kyläläisille

Pulkkamäen rinne on lapsille mieluisa paikka, laskiaisriehassa sen huomaa erityisesti.  Hausjärven kunnan omistaman hiekkakuopan rinne Riihiviidantien varrella on ollut parikymmentä vuotta tällaisessa hyötykäytössä. Kylätoimikunta pyysi siihen kunnalta luvan ja sitoutui pitämään rinteen kunnossa. Kunta sitoutui valaisemaan rinteen.

Joka syksy Ryttylän kyläyhdistys onkin järjestänyt pulkkamäen raivaustalkoot, jotta lasten on helppo lasketella - jos vaan on lunta!

Jokainen vie roskansa

Vaikka rinne on kunnan, ei sieltä kukaan jätteitä pois hae. Rinne ja laavu pysyvät siisteinä, kun otat roskasi mukaasi. Linnuille ei pidä jättää leviteltävää.

Toivottavasti jatkossakin laavun nuotiopaikka näyttää yhtä kutsuvalta kuin kuvassa.

Eeva-Liisa Niinioja
Kyläaktiivi