Kouluhanketta, keskustelua ja makkaraa

7.11.2018

Lokakuun alussa saatiin seurata hienoa näytöstä kun vanhan tiilikoulun purkutyöt vihdoin jatkuivat. Aika komeaa oli kun viimeisenä pystyyn jäänyt koulun vanha piippu kaadettiin alas! Koululaiset ovat päässet näkemään purkutyömään etenemistä (turvallisesti aidan takaa). Nyt vanhan tiilikoulun pihalla purkutyömaa hiljenee pikkuhiljaa odottelemaan uuden koulun rakentamista.

Odotella saadaankin vielä tovi, sillä tarjouskilpailu rakentamisen urakoitsijasta on vasta käynnissä. Käytännössä kuokka isketään maahan aikaisintaan 2019 kevään taittuessa kesään. Näillä näkymin uusi koulurakennus on valmis loppuvuodesta 2020. 

Ryttylän kyläyhdistys ja Ryttylän koulun vanhempainyhdistys ovat seuranneet tiiviisti kouluhankkeen etenemistä. Molemmat yhdistykset ovat toimineet välikätenä ja viestin viejänä kuntalaisten ja kunnan päättäjien välillä. Kouluhankkeen viivästyminen ja heikko tiedottaminen asiasta keväällä 2018 on aiheuttanut paljon epätietoisuutta ja epäluottamusta kuntalaisissa. Näitä asioita ja huolia olemme saattaneet kunnan päättäjien tietoisuuteen. 

Kunnan puolelta ollaankin kuunneltu antamaamme palautetta. Vastauksena kyläyhdistyksen ja vanhempainyhdistyksen järjestämille koulukäräjille syyskuussa 2018 kunta järjesti oman keskustelutilaisuuden pari viikkoa sen jälkeen 28.9. Jokaiseen etukäteen lähetettyyn kysymykseen oli vastattu kirjallisesti ja vastauksia käytiin läpi keskustellen, jolloin sai esittää tarkentavia kysymyksiä. Tilaisuudessa saatiin paljon tietoa ja jälleen todettiin hyväksi avoin keskustelu aiheesta, joka niin suuresti on herättänyt tunteita ja joka koetaan hyvin tärkeäksi kylällemme!

Vanhempainyhdistyksen aloitteesta kunnan nettisivuille perustettiin myös oma sivusto ”Ryttylän kouluhanke” jonne kerätään kootusti tietoa ja asiakirjoja hankkeeseen liittyen. Sivusto löytyy tältä: 
https://hausjarvi.fi/palvelut/koulutus/alakoulut/ryttylan-koulu/ryttylan-kouluhanke/

Kunta myös järjestää uuden keskustelutilaisuuden torstaina 8.11. klo 18 Koivupirtillä Ryttylässä. Tämä tilaisuus järjestetäänkin nyt yhteistyössä vanhempainyhdistyksen kanssa. Iloitsen siitä, että molemmat yhdistyksemme rakentavat yhteistyötä kunnan päättäjien kanssa. Tilaisuudessa on mahdollisuus kuulla, kysyä ja keskustella kouluhankkeen suunnitelmista.

Koivupirtillä 8.11. on vanhempainyhdistyksen makkarakoju: myynnissä höyryävää, herkullista grillimakkaraa 2€/kpl! Makkaramyynnin tuotto menee vanhempainyhdistyksen toimintaan Ryttylän koululaisten hyväksi. Tervetuloa keskustelutilaisuuteen ja nauttimaan makkarasta! 


Kirsi-Maria Lankinen
Kirjoittaja on Ryttylän koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja
30.10.2018