Ryttyläläisten toiveita on hyvä kuulla

15.12.2023

Ryttylän Asemanpuiston jouluvaloista kyläläiset esittivät toiveita toissakesänä. Kun puiston joulupuussa valot olivat syttyneet, kiitosta tuli heti.  

Vaikka kyläyhdistys on toiveita kysellyt, se ei tietenkään voi niitä yksin toteuttaa. Pitää pohtia, keiden toimesta ne toteutuisivat parhaiten. Asemanpuiston jouluvalot ja joulunavaus esimerkiksi toteutettiin kyläyhdistyksen, Hausjärven kunnan ja Yrittäjien yhteistyönä. Kunnan joulunavaus on kylissä vuorotellen, joten ensi vuonna olemme kai taas omillamme. Kylältä ei kuitenkaan ideat lopu, kuten näkyy uusimmasta kyläiltojen tuloksesta.

Mutta pysytään vielähetki menneessä ja 2023 toteutuneissa asioissa.


Mitä muuta kyläläiset toivoivat?  

Tällaisia vastauksia tuli vuonna 2022:

- kyläiltoja

- nuorisolle tekemistä turvallisten aikuisten kanssa

- vieraslajien torjuntaryhmää

- tapahtumia ihan yleensä

Mikä parasta, muutama vastaaja itsekin lupasi, että ottaisi itsekin vastuuta. Voisi vetää tietoliikennekerhoa, media-alan ryhmää tai vieraslajitorjuntaryhmää.


Entä mistä ennen unelmoimme ?

Liikenneturvallisuus sekä lasten ja nuorten asiat olivat esillä vuoden 2014 Päivä Paloasemalla -tapahtumassa. Ryttylän kyläyhdistys kysyi kävijöiltä, mitä unelmia heillä oi ja mitä itse voisivat tehdä paremman Ryttylän puolesta.

Unelmista on toteutunut ainakin Punkanjoen kunnostus, Ryttylän uusi paloauto ja jää luistelukaukaloon. Lasten kiekko- tai luistelukerhoa toivottiin. Onko siitä havaintoa?

Toteutumatta ovat jääneet esimerkiksi:

- aseman odotustila

- pankkiautomaatti

- yläkoulu

- Alko Saleen

Lienee aika selvää, miksi kaikki toiveet eivät ole toteutuneet.  

Eeva-Liisa Niinioja

Kyläbloggaaja


Toiveista enemmän blogilinkeissä:

Ryttylä-päivä ja sen palautekin oli hymyä täynnä  Julkaistu 20.9.2022

Mitä Ryttylässä haluaisimme parantaa? Julkaistu 25.11.2014