Ryttylä-ryhmässä meitä on jo 2570!

10.11.2020

Meillä ryttyläläisillä on käytössämme palvelu, jonka 2570 jäsentä seuraa tapahtumia 1800 asukkaan kylässä. Siis Facebookin Ryttylä-ryhmä.

Yhteenkuuluvaisuuden osoitus

”Ryttylä-ryhmän fb sivusto on todella elävä ja seurattu foorumi. Merkille pantavaa on, miten suuri joukko sivuston aktiiveista on työn, opiskelun tai muun syyn kautta joutuneet synnyinkylänsä jättämään. Tämä kertoo syvästä siteestä ja yhteenkuuluvaisuuden tunteesta tähän ihmisläheiseen yhteisöön.”

Näin eräs ryhmän jäsen arvioi maaliskuussa 2018, kun Ryttylä-ryhmässä oli 1756 jäsentä.  Ryhmän alkuvuosista muistan, että se oli hyvin vaatimaton, muualla opiskelevat nuoret kyläläiset siellä toisilleen huhuilivat. Nyt ryhmän oletetaan jopa edustavan kylää. Esimerkiksi Hämeen Kylät ry on jäsenenä.

Ryhmä on julkinen. Kaikki voivat päivityksiä lukea, mutta vain jäsenet kommentoida.  Uutisvirta etenee nyt aika nopeasti. Onneksi on hakutoiminto, jolla löytää menneitä päivityksiä. Paikallishistoriaa nekin ovat.

Ryttylä-ryhmä on erityisen hyvä

  • kyläläisten yhdyssiteenä, entisten ja nykyisten
  • nopeassa tilannetiedotuksessa
  • etsittäessä karanneita kissoja ja koiria
  • kylän palveluja kiitettäessä ja moitittaessaMissä ryhmä ei ole ihan yhtä hyvä?

  • kun Hausjärven kunnalle annetaan palautetta, mutta ei otetakaan suoraan yhteyttä kuntaan
  • kun vieraspaikkakuntalaiset yrittäjät tarjoavat palveluja, voiko niille löytyä täältä asiakkaita


Sosiaalinen media voi joskus olla epäsosiaalinenkin. Oikeastaan kuitenkin vielä suurempi riski on unohtaa, etteivät kaikki kyläläiset ole Ryttylä-ryhmän jäseniä. Kun on asiaa, heidät pitää tavoittaa muilla keinoilla.

Eeva-Liisa Niinioja
Kyläaktiivi