Vuoden 2024 vastuuhenkilöt ja toimintasuunnitelma lisätty

6.4.2024

Ryttylän kyläyhdistys ry:n vuosikokous pidettiin 2.3.2024. Edellinen hallitus jatkaa pienin muutoksin: puheenjohtajana jatkaa Nina Pullinen, sihteerinä Marjukka Niinioja ja rahastonhoitajana Jani Angervuo. Jäsenvastaavana jatkaa Pilvi Nurmi ja uutena varajäseneksi valittiin Jussi Pullinen. Yhdistyksen yhteystiedot, työryhmien vastuuhenkilöt ja vahvistetun toimintasuunnitelman löydät Yhdistys-sivulta.

Vuosi 2024, Ryttylän kyläyhdistys ry:n 10-vuotisjuhlavuosi on täynnä toimintaa, uudistuksia ja yhteisöllisyyden vahvistamista Ryttylän kyläyhdistyksen toimesta. Tavoitteenamme on yhdistää kyläläisiä, parantaa palveluita ja elämänlaatua sekä juhlia yhteisöllisyyttä monenlaisten tapahtumien ja projektien kautta.

Tärkeimmät tavoitteet ja toimenpiteet vuodelle 2024

Kylän palveluiden säilyttäminen: Jatkamme työtä kylän palveluiden ja elinvoiman ylläpitämiseksi. Erityisesti keskitymme 2023 kyläilloissa nousseisiin teemoihin, kuten pakettipalveluihin, julkiseen liikenteeseen, nuorten harrastusmahdollisuuksiin ja liikenneturvallisuuteen.

Turvallisuus: Turvallisuusryhmämme päivittää kyläturvallisuussuunnitelman ja tekee yhteistyötä muiden kylien kanssa turvallisuuden edistämiseksi.

Koirapuisto ja Graffitiseinä: Huolehdimme koirapuiston ja graffitiseinän ylläpidosta. Koirapuisto suunnitellaan vastaamaan käyttäjien toiveita, ja graffitiseinän betonirakenne säilytetään huoltovapaana. Nuorille on tavoitteena järjestää Graffititityöpaja yhdessä vanhempainyhdistyksen ja kunnan nuorisotoimen kanssa.

Kulttuuri ja historia: Vuonna 2024 panostamme Ryttylän kulttuurin ja historian esille tuomiseen. Järjestämme kyläkierroksia, näyttelyitä ja yhteistyöprojekteja. Lisäksi päivitimme ryttyla.net-sivustoa uudelle alustalle.

Luonto- ja kulttuurikohteiden esittely: Tiedotamme aktiivisesti luonto- ja retkeilykohteista sekä parannamme opasteita. Edistämme myös alueen matkailua yhteismarkkinoinnin avulla.

HausHack: Järjestämme innovaatio- ja kehitystapahtuman, HausHackin, jonka teemana on "Älykkäät kylät". Tavoitteena on edistää alueen elinvoimaisuutta ja innovatiivisuutta.

Veneen kunnossapito: Huolehdimme yhdistyksen hallinnassa olevasta veneestä, uusimalla airot ja laakeroinnit. Huom! Veneen avaimet saa tänä vuonna Vanhasta Trokarista, jäsenet perheineen jäsenkortilla ilmaiseksi ja ei-jäsenet kertamaksulla (5€).

Mediapaja ja viestintä: Julkaisemme Ryttylä-aviisin ja kehitämme sähköisiä tiedotuskanavia. Aktivoimme jäsenistöä "Haasta kaveri mukaan" -kampanjan avulla. Erityisesti tähän tarvitaan innokkaita vetäjiä!

Tapahtumakalenteri 2024 (katso tarkemmat tiedot ajankohtaisista tapahtumista täältä)

  • Helmikuu: Kyläyhdistyksen 10-vuotisjuhlat 25.2.
  • Maaliskuu: Vuosikokous 2.3., Hausjärven kunnan yhdistystapaaminen 21.3.
  • Huhtikuu-Maaliskuu: Turvallisuusteemojen edistäminen.
  • Toukokuu: Perinteinen Vapputapahtuma 1.5., veneen lasku Puujokeen.
  • Kesä-Elokuu: Osallistuminen Avoimet Kylät tapahtumaan 8.6., Ryttylä-päivän järjestäminen 10.8. (ko. päivänä Karkelot Vanhan Trokarin luona sekä VPK:n 100 v juhlat)
  • Syyskuu: Hyvinvointiviikko ja -messut 9-15.9.
  • Lokakuu: HausHack 2024.
  • Marraskuu: VPK:n Päivä paloasemalla -tapahtumaan osallistuminen mahdollisuuksien mukaan 23.11.
  • Joulukuu: Yhteistyö joulumyyjäisten järjestämisessä.
25.2.2024 käynnistettiin Ryttylän kyläyhdistys ry:n 10-vuotisjuhlavuosi kakkukahveilla ja onnittelijoita riitti myös alueen muista yhdistyksistä.